background
logotype

U-Trainer

U-Trainer

EMBOUCHURE TRAINER VOOR SPELERS VAN BLAASINSTRUMENTEN van zowel hout als koper.

In tegenstelling tot strijkinstrumenten of pauken waar de snaren of het trommelvel de toon weer geven is het bij een blazer de trilling van de lippen die de toon veroorzaakt.

Optimale conditie van de lippen

Om de lippen in optimale conditie te houden traint het duo regelmatig met de U-trainer (een apparaatje om de lipspiergroepen te trainen en dat er voor zorgt dat de lippen zo gevormd kunnen worden dat de trefzekerheid verbeterd wordt.

Door regelmatig te trainen vormt zich in de lippen in plaats van vet waar geen zenuwen in zitten spierweefsel, ruim voorzien van zenuwen, waardoor een betere feeling ontstaat tussen de toon die in de hersenen gedacht wordt en die uiteindelijk geblazen wordt en waardoor een beter uithoudingsvermogen ontstaat en mooiere tonen gemaakt kunnen worden.

Als de zgn. embouchure optimaal is vindt er ook geen verlies van de zo benodigde lucht plaats maar kan men langer,voller en met veel meer plezier spelen het uithoudingsvermogen neemt enorm toe en de toonkwaliteit verbeterd.

Informatie over dit apparaatje vindt u op www.u-trainer.com hier staat ook een instructiefilm op. https://www.youtube.com/watch?v=u4WfAwrRyUE .

zie ook: https://www.youtube.com/watch?v=ly90s3Id8ZE

De U-trainer als logepedisch hulpmiddel

De u-trainer is getest in een logopedische praktijk en er zijn zeer positieve ervaringen mee opgedaan o.a. bij kinderen die de motoriek van de lippen moeten verbeteren omdat ze articulatieproblemen hebben. Ook bij mensen met een foutief slikgedrag waarbij de lippen getraind dienen te worden zijn goede resultaten bereikt. Daarnaast zijn positieve ervaringen opgedaan met patienten met aangezichtsverlammingen (facialisparese, hierbij funktioneert een deel van het gelaat niet of niet goed meer en moeten de lipspieren worden getraind) en dysarthrien (een stoornis in de motoriek van de spraak, die ontstaat door hersenletsel, bijvoorbeeld door een ongeluk of een beroerte). Vooral de mogelijkheid om door middel van de bijgeleverde ringetjes de oefen zwaarte aan te kunnen passen is erg fijn. Wanneer iemand de oefening beheerst dan kan er een extra ringetje geplaatst worden zodat de oefening moeilijker wordt.

Bovengenoemde ervaringen zijn beschreven door: Mevr. M.Abbink-Spruit. Logopediste / stottertherapeut en docent vloeiendheidsstoornissen aan de Fontys University of Applied Sciences

2018  Alphoornduo Fortissimo   globbers joomla templates